Zawód dietetyk, to spełnienie wszystkich moich marzeń z dzieciństwa: o byciu nauczycielką, lekarką, mistrzem kuchni i psychologiem w jednej osobie.
Jestem absolwentką Akademii Dietetyki w Łodzi. Cały czas uczę się i doskonalę uczestnicząc w kursach, warsztatach i konferencjach. W chwili obecnej kontynuuję specjalizację z dietetyki klinicznej. Jestem członkiem Państwowej Akademii Zdrowia, Polskiego Towarzystwa Wspierania Osób z Nieswoistymi Zapaleniami Jelita „J – elita” oraz Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej Prowadzę skuteczną edukację i dietoterapię w nadwadze i otyłości, chorobach tarczycy, zaburzeniach metabolicznych, celiakii i zespole złego wchłaniania, w czasie ciąży i laktacji. Prowadzę także pacjentów bariatrycznych przed i po zabiegach chirurgicznego leczenia otyłości.
Uczę świadomego żywienia i prawidłowych nawyków żywieniowych, pomagam odzyskać zdrowie, testuję nowe przepisy kulinarne. Razem z pacjentami analizuję niewłaściwe zachowania, które rujnują ich dietetyczne wybory i zdrowie. Wszystko to sprawia, że mój zawód, to moja pasja.